Lipofilling, wat is het?

Je hebt ongetwijfeld wel eens wat gehoord over de diverse plastische chirurgie ingrepen die er zijn. Denk bijvoorbeeld aan een facelift, het inspuiten van fillers in het gezicht of de borstvergroting. Maar heb je wel eens gehoord van het inspuiten van je eigen vet (bijvoorbeeld vet rond de billen) in een ander deel van het lichaam? Dat is natuurlijk best wel interessant om eens over na te denken.

Met nieuwe technieken uit de plastische chirurgie is dat mogelijk. Er kan vet worden weggehaald middels een liposculptuur of liposuctie. Dit is overigens een bekende ingreep waarbij mensen bijvoorbeeld vet laten weghalen rond de buik. Maar met dit lichaamseigen vet kan er ook iets anders worden bereikt. Dit opnieuw injecteren van het eigen vet wordt ook wel billen lipofilling genoemd, wanneer het rond de billen plaatsvindt. Er worden bijvoorbeeld ook borstvergrotingen mee gedaan, maar ook kunnen lippen ermee worden opgevuld of andere delen van het lichaam. Deze techniek is nog relatief nieuw, maar er worden interessante dingen mee gerealiseerd.

Een borstvergroting met eigen vet

lipofilling injectieBij een borstvergroting denken veel mensen natuurlijk direct aan implantaten. Meestal wordt er gedacht aan silicone implantaten die worden ingebracht. Met eigen vet kunnen de borsten echter ook groter gemaakt worden, wat natuurlijk interessant is omdat er dan geen kunstmatige zaken in het lichaam worden ingebracht. Nu is er niets mis met silicone implantaten, maar veel mensen die een borstvergroting overwegen zullen wel eens willen horen hoe een eventuele borstvergroting met eigen vet op basis van lipofilling gedaan kan worden.

Alle operaties, dus ook cosmetische operatie, zijn niet zonder risico. Het is dan ook van groot belang dat er altijd advies door een arts of chirurg wordt gegeven. Meestal werken deze mensen in een kliniek en voordat een operatie gedaan kan worden zal er eerst altijd een kennismaking consult plaatsvinden met deze mensen waar de risico’s ook grondig worden doorgesproken. Het is belangrijk dat u altijd deze risico’s begrijpt, want ook bij lipofilling zijn die er.